Baile Olanesti
Baile Olanesti, judetul Valcea
Statiunea Baile Olanesti este situata intr-o zona balneoturistica de o mare frumusete, Valea Oltului, de o parte si de alta a Paraului Olanesti, la o altitudine de 450 metri, in centrul unei mici depresiuni intracolinare a Carpatilor Meridionali, deschisa in sud si inchisa la nord si vest de crestele calcaroase ale muntilor Capatinii. Este strabatuta de o vale pitoreasca, inconjurata de bogate paduri de foioase si lipsita total de surse de poluare.

Baile Olanesti reprezinta o statiune balneara de interes general, cu activitate permanenta si ocupa primul loc printre statiunile balneoclimaterice din Romania in ceea ce priveste numarul de izvoare, debitul zilnic al acestora, ca si varietatea compozitiei si a concentratiei apelor minerale. In statiune se gasesc peste 35 surse hidrominerale, atat ca izvoare naturale, cat si ca rezultat al unor foraje. Acestea sunt grupate in trei tipuri principale de ape minerale, aflate in diferite stadii de mineralizare a sufului. Sunt utilizate in cura intema in tratamentui afectiunilor renale si a cailor urinare, hepatobiliare, ale tubului digestiv si ale unor afectiuni metabolice, de nutritie si in cura extema ca tratamente asociate in diverse afectiuni reumatismale si ale sistemului nervos periferic. Pe plan international sunt comparabile cu apele de la Vichy, Ems, Bourboule. Ceea ce individualizeaza produsul turistic al statiunii este unicitatea pe plan national a unor tratamente pentru desensibilizarea organismului la bolnavii alergici prin injectii cu apa minerala sulfuroasa izotona.

Conditiile climaterice sunt favorabile desfasurarii activitatii balneare pe tot parcursul anului. Temperatura medie anuala inregistreaza valori de 9,2 grade Celsius. Luna cea mai rece a anului este ianuarie, care prezinta o temperatura medie de -2,6 grade Celsius, iar luna cea mai calda este iulie cu o temperatura medie de +19,7 grade Celsius. In consecinta, in statiune iemile nu sunt friguroase, iar verile nu prezinta incalziri excesive. Presiunea atmosferica medie anuala in statiune este de 964,7 milibari. Forma depresionara a zonei face sa predomine un calm relativ ridicat, umiditatea relativa a aerului are o medie anuala de 78-79% iar precipitatiile inregistreaza medii anuale de 750mm.

Exista mai mule modalitati de acces in statiune, astfel:
rutiere: Bucuresti - Ramnicu Valcea pe E7 si Ramnicu Valcea - Baile Olanesti pe DN 64A, Sibiu - Ramnicu Valcea pe E7 si Ramnicu Valcea - Baile Olanesti pe DN 64A.
feroviare: Gara Ramnicu Valcea pe linia Piatra Olt si cursa auto pana in statiune (18 km).

In situatia in care avem informatii, in partea stanga a prezentarii gasesti:

agentii de turism din Baile Olanesti
hoteluri, pensiuni, vile, moteluri, cabane, camping din Baile Olanesti
oferte de cazare si sejururi, excursii si circuite, transport, rent a car in Baile Olanesti
restaurante, pizzerii, fast food, cofetarii, catering din Baile Olanesti
baruri, cluburi, discoteci, night club-uri, cafenele din