Calimanesti-Caciulata
Calimanesti-Caciulata, judetul Valcea
Calimanesti este un oras situat in partea central-sudica a Romaniei, pe malul drept al Oltului, la iesirea acestuia din Carpatii Meridionali, in Depresiunea subcarpatica Jiblea-Calimanesti, la altitudinea de 260-280 metri. Il gasim de-a lungul drumului european E15 A (DN 7) la 18 km nord de Ramnicu Valcea si la 81 km sud de Sibiu. Impreuna cu statiunea Caciulata, acesta alcatuieste statiunea Calimanesti-Caciulata, statiune deschisa in tot cursul anului.

Calimanesti - Caciulata se bucura de o clima continental temperata, fara schimbari bruste de temperatura, caracteristic depresiunilor subcarpatice. Media anuala este de 9.8 grC, temperatura medie a lunii iulie fiind de 20 grC, iar a lunii ianuarie de -1,5 grC. Cantitatea medie anuala de precipitatii este de 750-800 mm.

Statiunea este indicata in tratamentul unor afectiuni ale aparatului digestiv, renale si ale cailor urinare, hepatobiliare, reumatism degenerativ , inflamatoriu si subarticular, metabolice si de nutritie (inclusiv obezitatea), neurologice si ginecologice, ORL dermatologice, endocrine, profesionale.

Primele pavilioane pentru cura de apa minerala dateaza din anul 1910. In prezent, statiunea Calimanesti-Caciulata dispune de instalatii pentru bai calde in cada sau bazin cu apa minerala, electrohidroterapie si kinetoterapie, aerosoli si inhalatii, bazine descoperite cu apa termala sulfuroasa (in statiunea Caciulata), izvoare de apa minerala pentru cura interna, sali de gimnastica medicala, sauna, bazine de inot situate pe malul raului Olt etc.

Caciulata gazduieste un sanatoriu de copii profilat pe tratamentul urmarilor hepatitei. Tot aici se afla si singurul sanatoriu din tara pentru cei bolnavi de silicoza.

In Statiunea Calimanesti se afla o clinica apartinand Institutului de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala din Bucuresti, precum si o sectie a Catedrei de specialitate din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Bucuresti.

Factorii de cura naturala sunt reprezentati de clima protectoare si izvoarele (descoperite in 1827) de ape minerale sulfuroase, clorate, bromate, cu sodiu, calciu, magneziu, in principal hipotonice, cu concentratie, compozitie chimica si temperatura variabile.

Modalitatile de acces in statiune sunt multiple, astfel:
Rutier: Bucuresti - Pitesti - Sibiu pe DN 7, Craiova - Ramnicu Valcea pe DN 65C si Calimanesti - Caciulata pe DN 7, Tg. Jiu - Ramnicu Valcea pe DN 67 si Caciulata pe DN 7
Feroviare: Bucuresti - Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Calimanesti - Caciulata.

In situatia in care avem informatii, in partea stanga a prezentarii gasesti:

agentii de turism din Calimanesti-Caciulata
hoteluri, pensiuni, vile, moteluri, cabane, camping din Calimanesti-Caciulata
oferte de cazare si sejururi, excursii si circuite, transport, rent a car in Calimanesti-Caciulata
restaurante, pizzerii, fast food, cofetarii, catering din Calimanesti-Caciulata
baruri, cluburi, discoteci, night club-uri, cafenele din Calimanesti-Caciulata