Targu Secuiesc
Targu Secuiesc, judetul Covasna
Municipiul Targu Secuiesc este asezat in partea nord-estica a judetului Covasna, in nordul Depresiunii Targu Secuiesc in zona de confluenta a piriurilor Turia si Casin din bazinul hidrografic al Riului Negru.

Importanta turistica a orasului este data de bogatia si varietatea elementelor apartinatoare fondului turistic, valori demne de inclus in programul oricarui vizitator.

Curiozitatea orasului, care starneste interes general, este asezarea curtilor. Primii colonisti si-au cumparat teren, una asezata imediat langa cealalta, in toate directiile din piata de odinioara, si in partea dinspre piata si-au expus produsele cand a fost targ. Astfel ca sa se extinda cu cladirile anexate, n-au avut loc pe terenul ingust, decat spre fundul curtii, pe cele doua laturi, in asa fel incat sa ramana la mijloc o curte strada frecventata. Astfel s-au format aceste curti. Azi orasul are 73 astfel de ulicioare.

Centrul istoric al Municipiului Targu Secuiesc este declarat monument istoric si de arhitectura fiind cuprins in patrimoniul monumentelor arhitectonice din Romania.

Dintre monumentele istorice amintim cladirea primariei, vechea cladire a Vigado lui (1903-1904), Muzeul Breslelor cu o sectii de istorie, arta si etnografica, ultima prezentind renumita colectie de papusi Zsuzsi si Andris papusi imbracate in portul popular specific zonelor etnografic al tarii.

In centrul orasului putem admira statuia lui Gabor Aron turnatorul de tunuri si conducatorul ostirii secuiesti in timpul revolutiei din 1848-1849, precum si atelierul de turnatorie de odinioara marcat cu o placa memoriala si bustul maistrului turnator din oras Turoczi Mozes. Alte importante monumente aritectonice din oras sint biseria romano-catolica a Sfintei Treimi construita in stil baroc, manastirea calugarilor minoriti (1780-1828), biseria reformata din epoca renasterii tirzie, biserica greco-catolica din sec. al XVIII-lea, si cladirea in stilul clasicist a Scolii de Formare a Ofiterilor si a Soldatilor Secui.


In situatia in care avem informatii, in partea stanga a prezentarii gasesti:

agentii de turism din Targu Secuiesc
hoteluri, pensiuni, vile, moteluri, cabane, camping din Targu Secuiesc
oferte de cazare si sejururi, excursii si circuite, transport, rent a car in Targu Secuiesc
restaurante, pizzerii, fast food, cofetarii, catering din Targu Secuiesc
baruri, cluburi, discoteci, night club-uri, cafenele din Targu Secuiesc

Linkuri utile

Transilvania Travel